Tiden står ikke stille

 

Det er endringstid...Tradisjon møter innovasjon i SPTZBRGNs bunadslips. Gjennom generasjoner har folkedraktene endret seg og all kulturarv er resultatet av menneskets iherdige søken og evne til nytenkning og lengten etter forandring. Våre slips er inspirert av broderi-elementer fra noen av norges mest kjente og folkekjære kvinnebunader. Velkommen til et nytt begrep og en ny tradisjon.

Verdens aller første bunadslips så dagens lys senhøsten 2009. Siden lanseringen av vår første kolleksjon på syv bunadslips har vi i SPTZBRGN vært tro mot de grunnleggende verdiene bunadskulturen er tuftet på. Originale norske materialer og ekte håndtverk. Alle våre bunadslips er brodert og montert for hånd. Våre bunadslips er tilvirket av ulla fra den norske spælsauen. Materialene, bunadstoffet og ullgarnet er kardet, spunnet og farget i norske tradisjonsbedrifter. Rauma UllvarefabrikkGudbrandsdalen UldvarefabrikMandal Veveri og Tyrihans forvalter den norske bunadstradisjonen godt når det kommer til kvalitet og originalitet. Gjennom over hundre år har disse tradisjonsbedriftene levert bunadstøy og garn til norske bunadstilvirkere. 

Norsk bunadstradisjon har sine røtter i eventyr, folkemusikk og i bøndenes hverdagsklær, folkedraktene. I perioden hvor man bygget nasjonalstaten Norge ble etableringen av det norske, et eget skriftspråk, og andre nasjonale symboler på det norske, som egne nasjonaldrakter, bunadene, viktige symboler på denne veien mot det unike norske og en egen norsk nasjonal identitet.

SPTZBRGN bunadslips er så mye mer enn et slips. Det er en identitetsmarkør og et symbol på kulturav, røtter og tilhørighet. Våre bunadslips er tilvirket for å vare - i generasjoner. Du vet når du har et ekte originalt SPTZBRGN bunadslips i hånden. Du kan kjenne det på ulla og se det på håndtverkskvaliteten på broderiene, på det unike uttrykket som preger hvert eneste bunadslips.

I 2011 ble våre bunadslips hedret med Merket for god design fra Norsk designråd 

SPTZBRGN AS er et lite designbyrå som ønsker å bidra til å modernisere den norske kulturarven.

Jarle er fotograf og kreatør. Han har sin utdannelse fra Central St. Martins i London, Coventry Polytechnics og Westerdals Reklameskole. Etter mange år i reklamebransjen jobber han nå som mote og reklamefotograf nasjonalt og internasjonalt. Jarle er en prisvinnende fotograf og de senere årene har han jobbet mye med prosjekter i krysningen reklame & kunst. 

Tanja er poteten. Hun har sin bakgrunn fra UiO, NTNU og Statens Dykkerskole.  Tanja er lidenskapelig opptatt av dykking og var i flere år Norges første kvinnelige profesjonelle kamskjelldykker. Hun har jobbet med sirkulær økonomi i Fretex konsernet, vært reiselivsdirektør i Trondheim og leder i dag arbeidet med NTNUs nye satsning på formidling, vitenskapsfestivalen Hyfer