Den av Norges kvinnebunader med sterkest religiøst preg har delvis sitt utspring i bevarte draktplagg fra Meldal fra første del av 1800- tallet. Bunadens brede broderte belte bærer motiver karakterisert som en altertavle, en due med Guds øye, kors og et livstre. Vakrere blir det ikke. Meldal Sort og Meldal Lys lin.

Allerede i 2013 kom vi over vakkert brodert Meldalsbunad.

Vi fant prakteksemplaret i Orkanger gjennom kontakt med rause Eva Akselsen. Bunaden ble opprinnelig tilvirket av skredder Bernhard Gjerden i 1980 for Gerda Akselsen. For noen år tilbake arvet Ingrid Akselsen den fra sin farmor Gerda.

Sommeren og høsten 2018 skal vi tilvirke de første Meldalsslipsene. Vår designer & fotograf Jarle har utformet selve designet. PS Sereiografi i Trondheim skal lager stofframmene og trykke designet på bunadsstoffet. Skredder Eva Sørlie har jobbet en kvinnsalder med draktsøm, og er utdannet innenfor faget. Eva skal klippe til og montere.

Nå leter vi etter erfarne broderister som kan påta seg å brodere opp de aller første Meldalsslipsene fremover. Interesserte kan ta kontakt direkte med oss på post@sptzbrgn.com

 

Flotte bunadskledde kvinner påtruffet i Trondeheim by i mai 2018

Interessert i å sette deg på informasjonsmail for å få direkte beskjed når de første slipsene kommer til salgs? Sendt mail til post@sptzbrgn.com 

Vi håper prosessen med tilvirking vil resultere i salg allerede senhøsten 2018.