I påsken nyttet vi anledningen igjen til å kombinere familieutflukt med letingen etter gode lokasjoner for fremtidig fototaking & gode lokale historier. Sverresborg  - Trøndelag folkemuseum rommer det meste. Høyt hevet over Trondheim troner et av landets mest spennende friluftsmuseum med en gammelby som ofte fylles av spennende aktiviteter for museumsgjester i alle aldre. 

Løveapoteket åpnet 1661 som det første apoteket i Trondheim, og var det eneste apoteket i byen til 1811. Apoteket ble flyttet fra sentrum til Sverresborg i 1936. Utsalget i apoteket åpnet for publikum desember 2013.

Lo kirke fra 1615 fungerte opprinnelig som kapellkirke for de nærmeste gårdene i Åsen, men også for tilreisende fiskere. I 1858 ble kirka kjøpt av en fisker og bygget om til et sjøhus. Da sjøhuset skulle rives i 1909, kjøpte folkemuseets stiftere det, og slik ble dette museets første bygning. (Tekst: Sverresborg.no)

Som ekstra bonus fikk vi med oss påskekrimmen «Jakten på det forsvunne påskegodteri »
Frøken Sptzbrgn ble med detektiv Dust på jakt etter tyven som hadde satt påska i fare og stukket av med hele byens beholdning av påskegodteri.

Stavkirka fra Haltdalen er fra 1170-tallet.

Far og datter i solskinnet og tjærelukta foran Haltdalen stavkirke:-)

Lo kirke i vakker påskesol:-)